test drive

(eikös pikkupoikana ollut tuon niminen tietokonepeli..?)

pojat tekevät ensi viikolla road tripin mummolaan. asia varmistui eilen, kun isi sai keskiviikon työttömäksi ja sillä koko juhannuksen jälkeisen viikon saarnaa ja sen valmistusta lukuunottamatta vapaaksi. kiitos asta-papille!

mummolassa (lamminahon kentällä) pelataan manun (ei fergusonin, vaan ruotsalaisen, joka oli kylän koulun opettaja) muistoturnaus jalkapallossa, ja isiä on houkuteltu mukaan. siksi olen ostanut pallon ja huomenna ehkä kengät. viimeinen ottelu on syksyltä 1998, sekin vaihdosta kentälle. jonkin kerran voisi tuossa meidän hiekkakentällä etsiä pölyn seasta tuntumaa.

matka tapahtuu suunnitelman mukaan siten, että isi ajaa ja elia istuu etumatkustajana. ajo (450 km) kestää ainakin 5 tuntia, josta pikkumatkustaja ei nuku puoltakaan. on siis laskettava tarkkaan, mihin aikaan nukutaan ja ajetaan mahdollisimman lujaa, mihin aikaan ei viihdytä ja syödään, mihin aikaan poiketaan kenties kylään, mihin aikaan vain kestetään ja ajetaan eteenpäin.

tämä pohjustuksena sille, että tänään iltapäivästä harjoittelimme kahden kesken ajamista. ajoimme ensin vuolukiventielle jari-sedän ja evy-tädin luo kylään, jossa elia viskoi kukkaruukkujen multakimpaleita pitkin lattiaa, viehättyi akvaariokaloihin, juoksi asuntoa päästä toiseen, hurmasi ja osoitti isilleen, että kylässä käyminen on rankempaa kuin oleminen kotona, jossa paikat ovat tuttuja ja tylsiä ja vähemmän kiellettyjä.

kylästä lähdimme niin, että ehdimme kuudeksi tuomiokirkolle noutamaan mamman töistä. odotellessamme elia jahtasi pulua niin, että tallentui saksalaisturistin digitaalikameraan. lennossa lintu olikin jo ihan tyhmä. avaimia pikkukuski kantoi koko ajan.

matka kotiin sujui ilman pahimpia vastalauseita. uskallan lähteä vaativan kyytiläisen kanssa reissuun. tarvitsen käden ulottuville vain paljon leluja, tarpeeksi kirjoja, rusinarasioita, vesimukin, muuta naposteltavaa sekä avainnipun jos toisenkin.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Muistaakseni olette tänään lähteneet taittamaan matkaa kohti mummolaa... Toivottavasti kaikki on jo pian onnellisesti ohitse. Mä en ole uskaltanut Tilliksen kanssa ajaa edes kahdestaan Turkuun, koska meillä ei saa istuinta eteen ollenkaan. Iski puolestaan paineli Tilliksen kanssa kaksin 500 kilsaa ilman mitää ongelmia. Typy heräsi vasta Hämeenlinnassa ja loppumatkan eli noin tunnin lauleskeli Tilkkutäkin mukana. Mietin tässä kovasti, että josko uskaltaisin lähteä Tilliksen kaa kaksin autolla mummolaan Heinäkuussa - saattaapi kuitenkin olla, että valitsen junan. Kerrothan miten matkanne sujui:) Ehkä rohkaistun.

Hauskaa lomaa:) -H-

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tehkää tie kuninkaalle. Saarna 3. adventtisunnuntaina.

Uutta kohti!

Irti päästä, olet vapaa________