vapun pisara

Pisara TV1 1.5.2010 klo 11.05, uusinta 3.5. klo 13.40

Kasteen helmi – Sinun armosi helmeilee minussa

Yön jälkeen maa kimaltaa. Aamukaste kulkee pihan poikki kuin morsian, pestyssä puhtaassa juhla-asussaan. Laahuksesta putoaa helmiä. Ne säihkyvät kastepisaroina valonsäteiden hellässä, turvallisessa syleilyssä. Valo riisuu pimeän verhoja ja pukee jälleen uuteen aamuun. Uuteen asuun, uuteen alkuun, uuteen toivoon.

Tuohon aamuun minäkin kaipaan. Pimeydessäni etsin uutta toivoa. Yön sydämessä minä kosketan otsaani, rintaani, olkapäitäni. Ja minä muistan: Sinä, Jumalani, sinä piirsit minuun lupauksesi ristinmerkissä. Sinä lupaat, ettei pimeydellä ole minuun valtaa. Vaikka päiväni olisivat yötä ja hämärän viitta olisi taakkana harteillani, sinä olet luvannut olla kanssani. Minä olen sinun. Sinä et koskaan hylkää minua. Siinä on toivoni, ei uusi, mutta vanha ja turvallinen.

Sinä lupasit minulle jo silloin ja annoit uuden aamun kasteen kulkea ylitseni. Tuolla kasteella sinä pesit minut puhtaaksi ja puit minut omaksesi. Ja siksi vieläkin sinun armosi ja rakkautesi ja kaikki kasteen lupaukset ovat asunani ja ympäröivät minua. Sinun armosi aivan helmeilee minussa. Joka aamu se pukee minut uudelleen ja joka yö saan sen suojissa levätä. Kasteen armoon minä saan kaatua, kun uskoni horjuu. Se pysyy, vaikka omat lupaukseni eivät aina kestäisikään.

Siksi hiljaa ja varovasti kosketan uudelleen otsaani ja rintaani ja olkapäitäni. Ja luotan sinun anteeksiantamukseesi, joka helmeilee ristinmerkkinä minun otsassani, minun rinnassani. Siinä se kimaltaa ja siinä se auttaa luottamaan sinun rakkauteesi. Että sinun rakkaudessasi saan nousta ja kaatua. Että rakkautesi on kaikkea pahaa väkevämpi. Kaiken pimeyden voittanut. Kaiken minun edestäni tehnyt. Minä olen sinun. Sinä et koskaan hylkää minua. Vaan sinä viet minut uuteen aamuun. Uuteen elämään, jossa maa kimaltaa ja kaikki pimeä on kadonnut.


Pisara löytyy kuvan ja äänen kanssa Areenasta viikon ajan: http://areena.yle.fi/haku//uusimmat/hakusana/pisara/media/video.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tehkää tie kuninkaalle. Saarna 3. adventtisunnuntaina.

Uutta kohti!

Irti päästä, olet vapaa________