Siirry pääsisältöön

sohvi on syntynyt, tähti on syttynyt


sohvi ester tikkanen syntyi 14.10.2007 klo 2.59 kätilöopiston haikaranpesässä. pikkukaunottaren strategiset mitat olivat syntyessään 3755 grammaa ja 51 senttiä, päänympärys 35 senttiä. tukka oli tummempaa kuin isoveljellään ja sitä oli myös enemmän. muuten prinsessa muistuttaa prinssiveljeään kovasti.

synnytys kävi melko nopeasti. puhelin soi yöllä klo 0.21. isi oli synnytyssalissa klo 0.45. pian laittoi lääkäri epiduraalipuudutuksen, sen vaikutus auttoi lepäämään puolitoista tuntia. vähän vaille kolme äiti yllättyi haluavansa ponnistaa. ponnistaminen kesti virallisesti kaksi minuuttia. äiti suoriutui hienosti ja pieni tyttö putkahti ihailtavaksi punaisena ja kinaisena.

kätilöillä ei ollut mitään kiirettä. vauva sai maata äitiään vasten pitkään. isi sai leikata napanuoran ja supattaa pikkuiselle asioita, joita isit vastasyntyneille lapsilleen supattavat.

pian opeteltiin, mikä on tissi ja miten sitä käytetään. typy oivalsi sen nopeasti ja tankkasi reilun tunnin ennen mittauksia ja kylpyä. sitten hänet käärittiin lämpimään ja isi kantoi aarrettaan ympäri salia. äitikin peseytyi ja pääsimme tyttären ensimmäiselle matkalle, välikön läpi toiselle käytävälle, omaan huoneeseen.

siellä on nyt elelty ensimmäisiä tunteja, ensimmäistä päivää niin kuin elämän ensikertalaiset konsanaan. kaikki on mennyt hyvin.

kirjoitan tätä nyt kotoa. tulin laittamaan isoveljeä nukkumaan. tuula-täti on tullut lapsenvahdiksi. tarkoitus oli palata takaisin leidien luokse, mutta elian voivoteltua sängyssään yli tunnin ennen nukahtamista, päädyimme siihen, että minun paikkani on tänä yönä täällä, esikoisemme luona.

post scriptum, nimiasiaa:
kun vauva nostettiin syliin, katsoimme toisiamme, äiti ja minä, ja totesimme, että hän näyttää ihan sohvilta. sohvi esteriltä. ester tulee äidin äidinäidinäidin mukaan. se on sitä paitsi persiaa ja tarkoittaa tähteä, joka päivän vanhan testamentin lukukappaleessa (1. moos. 15:1-6) on valtavan hieno metafora. sohvi tulee puolestaan kreikan sofiasta (=viisaus). ja kuinka ollakaan, tänään kuulin, että oman mummoni äiti oli sohvi. lisäksi vaarini äidin toinen nimi oli sofia.

ja vielä ihan lopuksi:
kyllä yhä vielä olen samaa mieltä. on mahtavaa olla isä.

Kommentit

perhekuva sanoi…
Siunausta koko nelihenkiselle perheellenne, kyllä Jumala on hyvä ja mahtava ja ihana ja kaikkea muutakin, kuten taitava, kun on taas luonut pienen ihmeen. Onnittelut :)

Riikka+Juho
Sussu sanoi…
Ihanaa!
Onnea koko porukalle!
Anonyymi sanoi…
Mieletöntä! Onnea ja ilmoittakaahan heti, kun saa pientä suurta Ihmettä tulla katsomaan. Sohvi on muuten aivan isänsä näköinen...

H

Tämän blogin suosituimmat tekstit

En tuomitse minäkään

Saarna Huhtakodilla 2.7.2023 5. sunnuntai helluntaista: Armahtakaa! Joh. 8:2–11: Varhain aamulla Jeesus tuli taas temppeliin. Hänen luokseen kerääntyi ihmisiä suurin joukoin, ja hän istuutui ja opetti heitä. Kesken kaiken toivat lainopettajat ja fariseukset paikalle naisen, joka oli joutunut kiinni aviorikoksesta. He asettivat hänet Jeesuksen eteen ja sanoivat: ”Opettaja, tämä nainen on avionrikkoja, hänet tavattiin itse teossa. Mooses on laissa antanut meille määräyksen, että tällaiset on kivitettävä. Mitä sinä sanot?” He puhuivat näin pannakseen Jeesuksen koetukselle ja saadakseen sitten aiheen syyttää häntä. Mutta Jeesus kumartui ja kirjoitti sormellaan maahan. Kun he tiukkasivat häneltä vastausta, hän suoristautui ja sanoi: ”Se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven.” Hän kumartui taas ja kirjoitti maahan. Jeesuksen sanat kuultuaan he lähtivät pois yksi toisensa jälkeen, vanhimmat ensimmäisinä. Kansan keskelle jäi vain Jeesus ja nainen. Jeesus kohotti pää

Kaikki sinun askeleesi

Lähtösaarna 27.8.2023 Luomakunnan sunnuntai Joh. 1:1–4 Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala. Jo alussa Sana oli Jumalan luona. Kaikki syntyi Sanan voimalla. Mikään, mikä on syntynyt, ei ole syntynyt ilman häntä. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo. Rakkaat ystävät. Tämä on aika tunteellinen tilanne. Lähtösaarna. Monia ajatuksia on liikkunut mielessä lähtöön liittyen. Monia muistoja, monia kasvoja, monia merkittäviä tilanteita tässä kirkossa ja työssä tässä seurakunnassa. Muutokseen liittyy aina liike ja liikutus. Nyt päällimmäiset tunteet ovat kuitenkin kiitollisuuden tunteita. Jyväskylä on ollut minulle hyvä seurakunta oppia ja kasvaa. Tulin tänne nuorena pappina syksyllä 2009, liki 14 vuotta sitten, ilman lukulaseja ja muutenkin monella tavalla eri ihmisenä. Toimin monta vuotta nuorisopappina, mutta lopulta minusta taisi tulla kaikenikäisten, myös ikinuorten pappi. Olen saanut hyviä ystäviä ja tullut läheiseksi niin työkavereiden kuin seurakun

Vanhasta uomasta uuteen alkuun

Tulosaarna Kangasniemen kirkossa 17.9.2023 Jeesus vaelsi eteenpäin opetuslastensa kanssa ja tuli erääseen kylään. Siellä muuan nainen, jonka nimi oli Martta, otti hänet vieraakseen. Martalla oli sisar, Maria. Tämä asettui istumaan Herran jalkojen juureen ja kuunteli hänen puhettaan. Martalla oli kädet täynnä työtä vieraita palvellessaan, ja siksi hän tuli sanomaan: ”Herra, etkö lainkaan välitä siitä, että sisareni jättää kaikki työt minun tehtäväkseni? Sano hänelle, että hän auttaisi minua.” Mutta Herra vastasi: ”Martta, Martta, sinä huolehdit ja hätäilet niin monista asioista. Vain yksi on tarpeen. Maria on valinnut hyvän osan, eikä sitä oteta häneltä pois.” (Luuk. 10:38-42) Kuva: Päivi Kettunen Hyvät kuulijat kirkossa ja verkossa. Olen nyt parin viikon ajan ajellut Jyväskylästä tänne "Niemelle". Toivakan rajalla tulijan ottaa vastaan kunnan mainoskyltti ja tervetuloteksti: ”Kangasniemi. Kaunis ja uudistuva.” Ainakin ensimmäisten viikkojen kokemuksella paikka on sitä, m