sohvi on syntynyt, tähti on syttynyt


sohvi ester tikkanen syntyi 14.10.2007 klo 2.59 kätilöopiston haikaranpesässä. pikkukaunottaren strategiset mitat olivat syntyessään 3755 grammaa ja 51 senttiä, päänympärys 35 senttiä. tukka oli tummempaa kuin isoveljellään ja sitä oli myös enemmän. muuten prinsessa muistuttaa prinssiveljeään kovasti.

synnytys kävi melko nopeasti. puhelin soi yöllä klo 0.21. isi oli synnytyssalissa klo 0.45. pian laittoi lääkäri epiduraalipuudutuksen, sen vaikutus auttoi lepäämään puolitoista tuntia. vähän vaille kolme äiti yllättyi haluavansa ponnistaa. ponnistaminen kesti virallisesti kaksi minuuttia. äiti suoriutui hienosti ja pieni tyttö putkahti ihailtavaksi punaisena ja kinaisena.

kätilöillä ei ollut mitään kiirettä. vauva sai maata äitiään vasten pitkään. isi sai leikata napanuoran ja supattaa pikkuiselle asioita, joita isit vastasyntyneille lapsilleen supattavat.

pian opeteltiin, mikä on tissi ja miten sitä käytetään. typy oivalsi sen nopeasti ja tankkasi reilun tunnin ennen mittauksia ja kylpyä. sitten hänet käärittiin lämpimään ja isi kantoi aarrettaan ympäri salia. äitikin peseytyi ja pääsimme tyttären ensimmäiselle matkalle, välikön läpi toiselle käytävälle, omaan huoneeseen.

siellä on nyt elelty ensimmäisiä tunteja, ensimmäistä päivää niin kuin elämän ensikertalaiset konsanaan. kaikki on mennyt hyvin.

kirjoitan tätä nyt kotoa. tulin laittamaan isoveljeä nukkumaan. tuula-täti on tullut lapsenvahdiksi. tarkoitus oli palata takaisin leidien luokse, mutta elian voivoteltua sängyssään yli tunnin ennen nukahtamista, päädyimme siihen, että minun paikkani on tänä yönä täällä, esikoisemme luona.

post scriptum, nimiasiaa:
kun vauva nostettiin syliin, katsoimme toisiamme, äiti ja minä, ja totesimme, että hän näyttää ihan sohvilta. sohvi esteriltä. ester tulee äidin äidinäidinäidin mukaan. se on sitä paitsi persiaa ja tarkoittaa tähteä, joka päivän vanhan testamentin lukukappaleessa (1. moos. 15:1-6) on valtavan hieno metafora. sohvi tulee puolestaan kreikan sofiasta (=viisaus). ja kuinka ollakaan, tänään kuulin, että oman mummoni äiti oli sohvi. lisäksi vaarini äidin toinen nimi oli sofia.

ja vielä ihan lopuksi:
kyllä yhä vielä olen samaa mieltä. on mahtavaa olla isä.

Kommentit

juho&riikka sanoi…
Siunausta koko nelihenkiselle perheellenne, kyllä Jumala on hyvä ja mahtava ja ihana ja kaikkea muutakin, kuten taitava, kun on taas luonut pienen ihmeen. Onnittelut :)

Riikka+Juho
Sussu sanoi…
Ihanaa!
Onnea koko porukalle!
Anonyymi sanoi…
Mieletöntä! Onnea ja ilmoittakaahan heti, kun saa pientä suurta Ihmettä tulla katsomaan. Sohvi on muuten aivan isänsä näköinen...

H

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tehkää tie kuninkaalle. Saarna 3. adventtisunnuntaina.

Uutta kohti!

Irti päästä, olet vapaa________