syntymäpäivänä

synnyin 26 vuotta sitten. putkahdin nimipäivänäni, vaikkei niin tähdätty. olen jo melko vanha, sanoo vaimoni. miksen häntä uskoisi.

sain aamulla kahvin sänkyyn ja nukkua yli yhdeksään. minulle laulettiin ja annettiin haleja. perheeni kotiutui eilen. sanoin, että tuntuu hyvältä makoilla kolmestaan makuuhuoneessa, rauhassa, kotona.

söin aamiaiseksi lounaan. vaimoni valmisti italianpataa. myös kakku on leivottu mutta odottaa kylmässä. siskoni tulee näyttämään ulkomaista poikaystäväänsä. kahvittelemme joukolla. puhumme englantia ja otamme selvää, millainen tapaus on.

on hullua viettää syntymäpäiväänsä pitkäperjantaina. missasin eilen kiirastorstain messun, tänään oli tarkoitus viettää yhdessä kuolinhetken hartaus, mutta sekin peruuntui. huomenna menen pääsiäisyön messuun, töihin tosin. syntymääni juhlin matalalla profiililla, kristikunnan keskeisten juhlien kanssa näyttää käyvän samalla tavalla. olisikin pitänyt pitää juhlat maanantaina, toisena pääsiäispäivänä: silloin ilo pääsiäisestä, elian nimi- ja kastepäivästä sekä oman merkkipäiväni läheisyydestä olisi voinut olla yhteinen.

toisaalta, juhlimisesta jäävä aika menee ensi viikon praktikum-messun ja -saarnan valmistamiseen. joten kalenteri osui tänä vuonna ihan kohdalleen.

hyvää pääsiäistä, joka tapauksessa. kristus on ylösnoussut - ehdimme sitä juhlia tahi emme.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tehkää tie kuninkaalle. Saarna 3. adventtisunnuntaina.

Uutta kohti!

Irti päästä, olet vapaa________