perjantai 20. huhtikuuta 2007

sykemittari

hankin suunto t3 -mallisen mittarin viime marraskuussa saatuani itseeni lähtemättömän innostuksen juosta (ja satunnaisilla lenkeillä havaittuani juoksevani liian kovaa elimistööni nähden). laitteessa on erinomainen, en nyt muista kuinka monen lenkkikerran muisti, joka tallentaa juostujen juoksujen keskisykkeen, poltetun energian, harjoitusvaikutuksen ja erillisen podin kanssa vielä nopeudenkin.

no, ominaisuuden erinomaisuus näytti tällä viikolla nurjan puolensa. kun tein keskiviikkona kevyttä lenkkiä, jotta torstaina kulkisi paremmin (olimme sopineet ramin kanssa käydä keskuspuistossa), koska oli kulunut pitkä aika edellisestä, niin tarkistin erinomaisesta mittarista, kuinka pitkä aika siitä oikeastaan oli. erehtymätön vastaus oli: yli kolme kuukautta.

sanottakoon se tässä avoimesti.

jo siksikin, että saan siitä lisätsemppiä aloittaa kesäkausi. sillä ilma ulkona on mainio (ei kuuma eikä kylmä). sillä juokseminen on terapeuttista.

mutta enempää en ehdi kertoa, sillä elia potkii vaunuissaan parvekkeella. se tarkoittaa, että koti-isin iltapäivä alkaa.

2 kommenttia:

kride kirjoitti...

Hei,

millainen on tuo sykemittari ollut, muuta kuin anteeksiantamaton? olen nimittäin hieman harkinnut sellaisen hankkimista. samoista syistä. kadulla tulee juostua liian kovaa jos ei varo. mut, kuulostaa hyvältä, on hyvä olla joku toppuuttelemassa.

ville tikkanen kirjoitti...

kuule, suunto t3 on varsin toimiva perusmittari. selkeä ja tyylikäs ulkoasu. kohtuuhintainen, suomessa 149e. etuna polarin saman hintaluokan mittareihin siinä, että tähän saa liitettyä gps- ja foot-podin, jos tahtoo. eli jos on kiinnostunut nopeudestaan tai on epävarma löytääkö takaisin kotiin.

on tosi tärkeää, ettei juokse liian kovaa, ainakaan meidän kohdalla, jotka rakennamme kuntomme tukipilareita. jos lenkeistä iso osa on korkeasykkeisiä, joutuu ylikuntoon, josta on sitten pitkä pudotus. vaikka kyllä sitä tulee mittari kädessäänkin mentyä välillä liian isoilla sykkeillä, tietoisestikin.