opintoja, hampaita ja sirpaleita

yliopistolla pyörähti käyntiin 4. periodi eli viimeinen neljännes tätä lukuvuotta. se tarkoittaa parin praktikum-kurssin ja tentin tekemistä. se puolestaan tarkoittaa kiirettä.

sain juuri valmiiksi saarnan tausta-analyysin. sitä ennen kirjoitin itsearvion koululla opettamisesta. seuraavaksi pitäisi raportoida sielunhoitotapaus. yllättävää kyllä, tekstin tuottamisen ja teologian tekemisen äärellä on ollut pitkästä aikaa virkistävää, vaikkakin istumista vaativaa. samoin tänään sielunhoidon praktikumin ensimmäisessä istunnossa koin hyviä fiiliksiä siitä, että tässä ollaan matkalla pappeuteen. vaikka loppusuora onkin vielä pitkä, maali jo häämöttää.

mutta kerrottavaa kodin arjestakin: elialle on puhjennut neljäs hammas ja viides kuultaa jo. aamuöisin hän heräilee niitä itkemään. suht helpolla kuitenkin nukumme. nyt on vain aamuheräämisajaksi vakiintunut klo 6, joka on mielestäni hivenen liian aikaisin, mutta minkäs teet.

lisäksi: tänään elia kiipesi lelukorin päälle katselemaan parvekkeen kalustusta. muksahduksia on alkanut tulla, kun koordinaatiokyky ei riitä vauhtiin ja intoon.

ja vielä: elia osoittaa mieltään, kun isin tai äidin huomio herpaantuu. hän menee astiakaapille, ottaa kahvikupin ja heittää lattialle. onhan noita vielä jäljellä 24.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tehkää tie kuninkaalle. Saarna 3. adventtisunnuntaina.

Uutta kohti!

Irti päästä, olet vapaa________