tyttö tuli taloon

kotiuduimme jo eilen. eliaa oli ikävä. ja toisinpäin. lääkäri totesi, että jäntevä tyttö ja päästi meidät lähtemään sillä ehdolla, että käymme torstaina jälkitarkastuksessa.

elia otti pikkusiskon hyvin vastaan. sisarukset vaihtoivat lahjoja. sohvi antoi elialle kovan paketin, josta paljastui puinen nooan arkki ja joukko eläinpareja. sekä nooa rouvineen. sohvi sai isoveljeltään unitiikerin, joka jo viskaistiin sohvin laatikkoon.

siinä hän ei tosin ole juuri nukkunut. päiväsaikaan köllii olohuoneessa vaunuissa ja yöllä oli meidän välissä, äitinsä sylissä tai rinnalla. isi sai nukutuksi katkonaisesti mutta suhteellisen hyvin. äiti saisi nukkua enemmän. aina kun tyttärensäkin.

tuula-täti lähti aamupäivällä, joten olemme nyt perheen kesken. nelisten. se on hassua. outoa sanoa ääneen nelihenkinen perhe ja tajuta puhuvansa itsestään.

eilen kävellessäni viimeisen kerran haikaranpesän keittiöstä huoneellemme tunsin sen ensimmäisen kerran harteillani. suuren ja kalliin vastuun. olen perheenisä. pojan ja tyttären.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tehkää tie kuninkaalle. Saarna 3. adventtisunnuntaina.

Uutta kohti!

Irti päästä, olet vapaa________